Obezite Belirtileri

Obezite Belirtileri

Aşırı miktarda yağ birikimi sonucu oluşan bir sağlık durumudur. Birçok sağlık sorununa yol açabilir. Özellikle kalp hastalığı, diyabet, yüksek tansiyon, uyku apnesi, solunum sorunları, osteoartrit, bazı kanser türleri ve psikolojik sorunlar gibi kronik sağlık sorunlarına yol açabilir. Obezite belirtileri bu gibi sorunların önüne geçmek için sinyal niteliği taşır.

Yetersiz fiziksel aktivite, beslenme, genetik faktörler, hormonal sorunlar veya psikolojik faktörler gibi birçok etkenin birleşimi sonucu ortaya çıkar.

Obezite Nasıl Teşhis Edilir?

Vücut kütle indeksi (BMI) 40 veya daha yüksek olan kişiler için cerrahi müdahale seçeneği tavsiye edilir. Fakat BMI’si 35 ve üzeri olan bireyleri de hedeflemektedir. Cerrahi girişim başarı oranları, yaşlanma, sağlık bakımı, kilo kaybı ve diğer faktörlere bağlı olarak değişir.

Mide bypassı, gastrik bypass, gastrik band, biliopankreatik diversiyon, biliopankreatik diversiyon ile duodenal switch gibi farklı türler olan farklı operasyonlar içerir. Bu işlemler, mideyi küçültmek, kesme işlemlerini uygulamak veya her seferinde birden fazla yaparak, daha az yemek yeme ve daha fazla kilo verme amacını taşır.

Gün içerisinde hızlı yorulma, solunum problemleri ve eklem ağrıları gibi çeşitli bulguların yaşandığı gözlemlenir. Erken dönemde gerekli önlemlerin alınması halinde obezite belirtileri önlenebilmektedir. Cerrahi müdahale seçeneğine gerek kalmadan günlük alışkanlıklarınızın düzenlenmesi olumlu yönde etki eder. Alanında uzman hekimlerin kontrolünde ilerleyen tedavi süreci sonucunda hastaların şikayetleri ortadan kalkmaktadır.

Obezite Belirtileri

Obezite Belirtileri Nasıl Önlenir?

Genellikle öncesi ilk yapmanız gereken şey, alanında uzman ve deneyimli bir doktorla görüşmektir. Doktorunuz size, obezite tedavi seçenekleri hakkında bilgi verecektir ve güncel sağlık durumunuzu değerlendirecektir.

Doktorunuz sağlık durumunuzu değerlendirecektir. Bu, kan testleri, elektrokardiyogram (EKG) ve diğer testlerin yanı sıra, obezitenin neden olduğu diğer sağlık sorunlarını değerlendirmeyi de içerebilir. İyileşme döneminde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.

Kişiye özel oluşturulan egzersiz planını uygulamak, kilo kaybınızı hızlandırmaya yardımcı olabilir. Sağlıklı bir yaşam tarzına geçişinize yardımcı olabilir. Aşırı kilolu halin getirdiği olumsuz etkenlerin azalmasında yardımcı olacaktır. İnsülin direnci, kalp damar problemleri ve ruh sağlığınızda yaşadığınız problemlerin azaldığı kaydedilir. Nefes alma ve uyku kalitesinde artış gözlemlendiği için günlük yaşamınıza da doğrudan katkısı bulunmaktadır.

Takip randevuları oldukça tedavinin devamlılığı açısından önemlidir. Doktorunuz, düzenli kilo kaybını takip etmek için belirli aralıklarla sizinle görüşecektir. Obezite belirtileri sonrası bu takip randevularında, mevcut kilonuz, beslenme ve egzersiz planınızı gözden geçirilmektedir. Daha fazla bilgi için ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.