Sağlıkta Sosyal Medya Nereye Kadar?

Sağlıkta Sosyal Medya Nereye Kadar?

İnsanlar ürün değil, GÜVEN ve DUYGU ararlar.

Dr. Steuart Henderson der ki; ‘’ Reklamsız iş yapmak, bir kıza karanlıkta göz kırpmaya benzer. Sen ne yaptığını bilirsin ama başka kimse görmez ve bilemez’’

Facebook 2011 yılında Instagram’ı 1 Milyar dolara satın aldı. Sonrasında yine Facebook 19 Miyar dolara Whatsapp’ı satın aldı. Bu kadar astronomik bedeller yerine benzer bir uygulama yapamaz mıydı
Bu kadar bedel sadece yazılıma mı verildi? Tabii ki hayır..

Bu sosyal mecraları bu kadar değerli kılan içerdikleri; data, bilgi birikimi ve kullanıcıların her türlü özelliklerini analiz edebildikleri bilgi havuzuna sahip olmalarıydı. Bu bedeller bu yüzden ödendi.

Gelelim bu olayların sağlıkla olan ilgisine; bu yazıyı okuyan herkes, araştırmak istediği bir ürün, konu, bilgi, kişiyi ya da her neyse sosyal medyayı muhakkak kullanıyor. Sağlık çalışanları özellikle hekimlerde, sosyal medyayı giderek daha çok kendileri adına kullanmaya başladılar.
Bazen de fazla kullanmaya başladılar
Hastalar ve danışanlar ile bu mecra üzerinden bağlantı ve bilgi paylaşımları oluşmaya başladı.

Ama asıl önemli olan konuya gelirsek;

Facebook, instagram ve whatsapp’ı alırken önemsediği şey gibi, bilgi birikimi sağlık uygulamalarında da son derece önemli. Aynen parmak izleri gibi.

Kişiye özel, plan ve analizler gerektiriyor ve bu doğrultuda yol haritaları çıkarmayı gerektiriyor.

O yüzden standart ilaçlar, tetkikler yerine önce hastayı iyi analiz etmek ve DİNLEMEK gerekiyor. Bu yüzden de hastalık yok HASTA var.

Sağlıkta Sosyal Medya hekim ve sağlık danışanlarını bir araya getirmekle birlikte kişiye özeldir, bireyseldir ve hassasiyet gerektirir.
HERŞEYDEN ÖNCE DE PARAYI DEĞİL DUYGUYU GEREKTİRİR