Kronik Hastalıklar Nasıl Olur?

Kronik Hastalıklar Nasıl Olur?

ADINA HASTALIK DEDİĞİMİZ ŞEYLER ..

1-İstenmeyen Maruziyetlerin birikimi; şehir yaşamında hemen herkeste değişik düzeylerde biriken ağır metaller ( egzos- pestisitli gıdalar- sigara ..), stres yönetimindeki sorunların insan vücudunda yaptığı duygusal travmalar ve hormonal değişimler hep bir birikimdir. Ayrıca genetiği değiştirilmiş ya da raf ömrünü uzatmak için bolca katkı maddeli gıdalar insan vücudunda istenmeyen birikimler yapar hep… mesela niye bu kadar çok tiroid hastalığı vardır ülkemizde hiç düşündünüz mü ?
Unlu, şekerli beslenme, diş macunundan tutun, bir çok maddenin içinden alınabilen flor fazlalığı, kepekli görünsün diye bazı ekmeklerin içine katılan brom, fazlaca klorlu sular içmek ve banyo yapmak tiroid için elzem element iyot’un yerine geçer. .

2. Vücuda yeterli miktarda alınması gereken maddelerin yeterli alınamaması; örneğin özellikle modern şehir yaşamı insanının çoğunda eksik giden D VİTAMİNİ buna en kolay örnek verebileceğimiz şey.. MAGNEZYUM diğer eksik giden mineral olarak hemen aklıma geliyor. Dokular düzeyinde 300’e yakın kimyasal reaksiyonun anahtarlarından biridir magnezyum.. TOPRAK ANA da azaldı yıllar içinde hızla yetiştirilmeye çalışan meyve – sebzelerde eski oranlarında olmadığını çok iyi biliyoruz.. sonra niye kas ağrıları – depresyon – kan şekeri düzey sorunları var diyoruz.. ÇÜNKÜ insanlarda doku düzeyinde böyle vitamin – mineral eksiklikleri oluyor..

3. Atılması gereken toksik maddelerin vücuttan yeterli atılamaması; en başta eksik SU İÇME ve doğru NEFES ALIP verememe buna verebileceğimiz ilk örnekler .. .
Atılım konusuna ilerleyen yazılarımızda ayrıntılı olarak değineceğiz

Özetle; hastalık yok hasta var. Fonksiyonel – bireysel tıp bakış açısı bu yüzden çok önemli !