Kandida Tedavisi

Kandida Tedavisi

Kandida adlı mantar yapraklarının neden olduğu zararların tedavisinde kullanılan tedavi yöntemleridir. Bu koruma genellikle cilt, ağız, yayılma yolu veya vajina gibi vücut dokularından oluşur. Kandida tedavisi, genellikle ilaçlar yoluyla uygulanan ve ilaç seçiminin yerleştiği bölge ve cinsiyetine göre değişir. Ayrıca, yapımın neden olduğu yapıların hafiflemesi için bazı tümörlerde doğal tedavi yöntemleri de kullanılabilir.

Hangi Durumlarda Kandida Tedavisi Yapılabilir?

Tedavi amacı, enfeksiyonu yok etmek ve elden çıkarmaktır. Yapımın neden olduğu yapıların hafiflemesi için bazı tümörlerde doğal tedavi yöntemleri de kullanılabilir. Bu tedavi ile mantar enfeksiyonlarının neden olduğu kısıtlamalar giderilir ve kontamine kontrol altına alınır.
Vajinal kandidoz: Vajinal yanma, döküntüler veya görünümler gibi standartla örneklerdir.
Oral kandidoz: Ağızda beyaz muayene, ağrı veya yanma gibi standartla örneklerdir.
İmmün sistemi zayıflayan kişiler: HIV enfeksiyonu, saklanması veya steroid tedavisi gibi ameliyatlar, bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olabilir.
Diyabet: Kan şekeri değerlerinin yüksek olması, kandida koruması.

Kandida TedavisiKandida Belirtileri Nelerdir?

Sık cinsel ilişkiden sonra veya yayılma yolundan yararlanmadan sonra cinsel organların şişmesi veya ağrısı görülür. Kabızlık ve diyare gibi sağlık sorunları yaşanır. Sürekli mide huzursuzluğu veya gaz bulgularıyla da karşılaşılır. Deride iltihap, kaşıntı ve pullanma görülebilir. 

Sinüzit, ağızda yaralar veya bademciklerde şişmeyle karşılaşılır. Uyku sorunları ve depresyon kaygısı gibi belirtilere sahipseniz unutmayın ki, alanında uzman hekim tarafından kandida tedavisi gerekebilir.

Kandida Oluşmasına Sebep Olan Faktörler

Antibiyotikler vücudun doğal dengelerini bozar ve kandida üretebilir. Bağışıklık sistemi zayıf olan bağlantılar kandidayı daha kolay çoğalabilir. Diyabetli çocukların kan şekeri kullanımı yüksek olduğu için kandida çoğalabilir. 

Hormon dengelerindeki değişiklikler, özellikle adet öncesi, hamilelikte veya menopoz döneminde hormon dengelerindeki değişikliklerde oluşan kandida çoğalabilir. Stres muhafaza sistemini muhafaza edebilir ve kandida üremesine neden olabilir. 

Yoğun miktarda şeker ve unlu mamüller yemek kandida üremesine neden olabilir. Kandida ile mücadelede kullanılan bazı ilaçlar, kandidanın direncini gösterebilir. Bu davranışların herhangi birinin veya birkaçının etkisi ile andida oluşabildiği görülüyor.

Ayrıca, unutulmaması gereken önemli bir nokta da bu belirtilerin pek çok nedenle ortaya çıkabildiği, dolayısıyla hastaların yapacağı muayene ve tetkiklerin iletilmesinin gerçekten kandida tedavisi olup olmayacağı durumudur.