HOMOSİSTEİN

HOMOSİSTEİN

Homosistein bir aminoasittir. Aminoasitler genel olarak vücudumuzda protein ve hormonların yapımında görevlidirler.
Homosistein de insan vücudunda bir çok maddenin yapımında görev alır.

İnsan vücudunda bir çok hücrede gerçekleşen metilasyon denen kimyasal döngüde metionin aminoasitinden homosistein oluşur.

METİLASYON DÖNGÜSÜ vücudun savunma sistemi (immün sistem), hormonal sistem ve bağırsak sağlığı açısından özellikle çok önemlidir.
Metilasyon döngüsü -MTHFR (Metilen tetra hidro folat Redüktaz) genindeki değişimlerde folat dediğimiz maddenin vücuttaki döngüsü bozularak HOMOSİSTEİN’nin istenmeyen düzeylere ulaşmasına neden olur.

HOMOSİSTEİN’nin istenmeyen seviyesi (genel olarak 7-8 mikroMol/L altında olmalıdır) pıhtılaşmaya yatkınlık, kalp damar olaylarını kolaylaştıran bir durumdur.

AYRICA yüksek HOMOSİSTEİN düzeylerinin otoimmüniteyi tetikleyerek tiroidde hashimato hastalığı, romatoid artirit, SEDEF hastalığı gibi Hastalıkları da tetiklediği bilimsel olarak gösterilmiştir. Demans (hafıza bozukluğu), depresyon, felçler de HOMOSİSTEİN bozukluğundan temel alabilir.
Tedavide kişinin düzeyleri görüldükten sonra B vitaminin aktif form destekleri (metil B 12, B6, folat..) sülfürden zengin bir beslenme türü, ağır metal detox destekleri kullanılabilir.
Tabi her zaman dediğimiz gibi HASTALIK YOK, HASTA VAR.
Analizler sonrası hasta ile bir yol haritası belirlenir. Gereken destekler buna göre düzenlenir.