Chlorella Nedir?

Chlorella Nedir?

Bugün Chlorella’nın öneminden bahsetmek istedim. Yeşil renkte bir mikroalg, yani tatlı su yosunu (yeşil yosun) olan Chlorella, ismini klorofilden almıştır. Chlorella’nın oluşumu 2,5 milyar yıl öncesine, yani kambrian öncesi çağlara dayanmaktadır ve günümüze kadar mutasyona uğramadan gelen tek bitkidir.

Chlorella, üzerinde en çok bilimsel araştırma yapılan bitkilerden biridir. Hakkında tıbbi araştırma kurumları, üniversiteler ve bilimsel dergiler tarafından yayınlanmış binlerce rapor, inceleme ve makale bulunmaktadır. Ayrıca Japonya Sağlık Bakanlığınca Chlorella ‘’Fonksiyonel besinler’’ grubu içine dahil edilmiştir.

Chlorella bu kadar zaman içinde hayatta kalmasını sağlayan olağanüstü etkili bir DNA tamir mekanizmasına sahiptir.

Chlorella bünyesinde 20 farklı vitamin taşır. Doğal beta-karoten (provitamin A), B12 ve 19 vitaminleri, bütün temel aminoasitler ve yağ asitlerini içerir. RNA ve DAN’dan zengindir.

Biz En Çok Nerede Kullanıyoruz?

Karaciğere gelen ağır metaller burada hücreler seviyesinde ödemin oluşmasına ve karaciğer hücrelerinin hasar görmesine neden olur. Chlorella, gastrointestinal kanal üzerinde bulunan kadmiyum, kurşun, cıva ve demir gibi ağır metallere ve diğer toksinlere bağlanarak kompleksler oluşturur. Böylece bağırsaklarda ağır metallerin emilerek portal ven sistemi üzerinden karaciğere ulaşımını engeller.