Başarıya Giden Yol

Başarıya Giden Yol

BELKİDE HAYATTAKİ EN ÖNEMLİ ÖZET; gerçekte ait olduğunuz yerin neresi olduğunu bilmek..
Stefan Holm İsveçli yüksek atlama sporcusu .. hikayesi ilginç. Çok küçük yaştan itibaren yüksek atlamaya ilgisi var. Babası da destekliyor. Fakat çoğu kişi diyor ki; boyun kısa, bu işi başaramazsın. O ise tutkuyla çalışıyor.. uzun yıllar.

Sizce Başarıya Giden Yolda Esas Olan

  1. Genler mi
  2. Emek midir

Hangi alanda olursa olsun. Sporda, müzikte, bilimsel çalışma yapanlarda, hekimlikte..

S.Holm tutkulu çabasıyla 2004 ATİNA olimpiyatlarında altın madalya alıyor. Hem de DÜNYA REKORU kırarak

Yine İSVEÇLİ bir bilim adamı A.Ericson Stefan Holm un başarısını incelemeye alıyor. Holm’un AŞİL tendonun normal insanlara göre 4 kat daha kalın ve güçlü olduğunu görüyorlar.. Bu uzun yıllar tutkuyla çalışmasına bağlı. AŞİL TENDONU mitolojide insanın en zayıf yönünü temsil ediyor.

Ayrıca ERİCSON ve Ekibi keman öğrencileri ile yaptığı bir çalışmada başarıya giden yolda en az 10 bin saatlik bir çalışma olduğunu görüyorlar.
“ bilinçli pratik çalışma “

Donald Thomas Bahamalı bir basketbolcu BOYU çok uzun. Uzun atlamada iyi sonuçları var. Ama yeterli çalışmıyor. 2007 de Japonya dünya oyunlarında Holm ve Thomas Karşı karşıya geliyor. Burada boy avantajı ile evet THOMAS kazanıyor. AMA bir daha hiç uzun atlamada 1 cm daha ileriye gidemiyor. Çünkü gönlü asıl basketbolda.. orada da çok çalışmıyor.
.
Mehmet Okur küçüklüğünde okul hayatı hiç başarılı değil. Tembel ve kafası çalışmaz bulunuyor. Ama daha ilk doğduğunda bile boyu 63 cm. Ailesi zengin de değil. Mehmet’in okuyamayacağını düşünüp onu basketbola veriyorlar. İŞTE BURADA esas istenen buluşma gerçekleşiyor.. GENLER, TUTKU ve BİLİNÇLİ ÇALIŞMA. Mehmet Okur ünlü ve başarılı bir basketbolcu oluyor. Okul yaşamı zorlansa.. hatta basketbol oynaması engellense belki de şuan çok sevimsiz bir yaşam öyküsü olacaktı. Kim bilir ..ama olası.

Kiminin boyu tutkularından uzun, kiminin tutkuları boyundan ..
Kendi en iyi versiyonumuz ne ?
Anlamlı bir hayat için senin yolun hangisi ?
Kalple tutku
Karakter
Kabiliyet
Bilinçli tekrarlı sık çalışma.
Çocuklarımıza tutkularının peşinden gitmeleri için cesaret ve destek verelim!