Akılcı İlaç Kullanımı – Psikiyatrik İlaçlar

Akılcı İlaç Kullanımı – Psikiyatrik İlaçlar

Psikiyatrik ilaçlar; vitamin ve mineral eksiklerine neden olabilir.

Günümüzde özellikle şehir ve çalışma yaşamında insanların duygusal stres yükleri giderek arttı. Dünyadaki Corona pandemisi ve belirsizlikler, ekonomik yükler bunu daha da arttırdı.

Maalesef antidepresan, merkezi sinir sistemini etkileyen ilaç kullanımları insanlarda arttı. Uzun süreli ilaç kullanımları her zaman ana kök sorunları çözmediği gibi kişilerde başka sorunları tetikleyebilir.

İnsan vücudunda Koenzim Q10’nun öneminden daha önceki paylaşımlarda bahsetmiştik. CoQ10 insan vücudunun her hücresinde bulunan enerji üretiminde anahtar bir moleküldür. Araştırmalara göre uzun süreli antidepresan kullanımı ve bir çok psikiyatri ilacı CoQ10’nun düzeyini düşürüyor. Yani iyi olalım derken mevcut enerji materyallerimizi azaltabiliriz. Bu ilaçları kullanırken hekim kontrolünde CoQ10 desteği uygun olacaktır.

B grubu; D vitamini eksiklikleri depresyona ve bir çok nörolojik semptomlara neden olabilir. Kişilerde laboratuvar olarak bu düzeylere bakmadan verilebilecek ilaçlar Bu vitamin seviyelerini daha da aşağı çekebilir. ilaçlardan iyilik hali beklerken kişiler kendilerini daha da kötü hissedebilirler. Antidepresan, antiankisiyete ilaçları kullanırken doğru ve etkin B2-B6-B12 vitamini, magnezyum destekleri almak fayda sağlayacaktır.

Her zaman dediğimiz gibi hastalık yok hasta var. Kapitalist tıbba önce biz hekimler, sonra da hastalarımız esir olmamalıyız.

Bu durumda önce zararları azaltmalı, doğru ve fonksiyonel beslenmeliyiz. Psikolojik olaylarda meditasyon, spor, motivasyon, bilinçaltı destek tedavileri ve gereken vitamin, mineral takviyeleri öncelikli olmalı. Eğer psikiyatrik ilaçlar kullanılacaksa yukarıda yazdığımız ama aslında çok daha uzun anlatılabilecek takviyeleri fonksiyonel tıp bakış açısına sahip bir hekimle görüşmeliyiz..

One Comment Hide Comments

Öncelikle teşekkür ederiz bizleri bu konuda aydınlattığınız için.Yukarıdaki takviyeleri hiçbir hekim vermiyor, adeta antidepresan bağımlılığı yaratılmaya calışılıyor.Antidepresan kullanımı sonrası uzun süre metilasyon ve uyku sorunları yaşadım.Tekrar ilaca başlamamak için uzun süre direndim.Özelliklere psikatrik hastalıklarda tedavi sürecindeki bu yüzeysel yaklaşım ne zaman son bulacak?Milyonlarca insan bir nebze iyi olmayı umarken ilaç kullanımına bağlı olarak çok farklı sorunlarla karşılaşıyor.Bu tür hastalıkların önemli bir basamağı olan terapi kısmı görmezden geliniyor,bu konuda yatırımlar yapılmıyor.Sistemin kendisine baktığınızda baştan aşağı yanlış uygulamalar ve eksiklikler mevcut.

Comments are closed.